Какво трябва да правим ако сме загубили ценна информация

Какво трябва да правим ако сме загубили ценна информация

Успехът при възстановяване на информация от цифрови носители изключително много зависи от предприетите действия още преди да се потърси помощ от специалист. Ако нямате нужния опит и знания в областта и необходимата апаратура то действия ви може да доведат до безвъзвратна загуба на информация!
Важно е да се знае че стойността на услугата по възстановяване на информация може да превиши в пъти стойността на самия носител на информация. Ето няколко прости съвета които ще ви предпазят от безвъзвратна загуба на информация.

  • Преди всичко не изпадайте в паника! Ако сте установили че от вашия твърд диск, USB флаш или сървър са изчезнали важни файлове, или диска ви издава нетипични звуци – не се паникьосвайте! Предприемайки прибързани опити да се справите веднага с проблема чрез програми за възстановяване намерени по интернет или чрез съвети от форумите, вие рискувате тотално да унищожите шансовете за извличане на информацията или значително да увеличите цената на услугата.
  • Свържете се веднага със сервиза на DataRecovery.BG. Най доброто което можете да направите при подобна ситуация е да изключите компютъра и да потърсите помощ от специалистите на DataRecovery.BG. Потърсете ни по email, skype, попълнете нашата форма за заявки онлайн или с обаждане на телефон (+359 88) 898 14 48.
  • Запазете на друг физически диск най-важните си файлове, ако все още е възможно. Ако сте получили съобщение за грешка при работата с дисковите устройства (Hard Disk Failed), опитайте се незабавно да изкопирате най-важните си данни на друг физически носител. Ако имате само един твърд диск в системата, запишете данните си на USB флаш, външен диск, CD -R, DVD -R или ги прехвърлете през мрежата на друг компютър или сървър. След като сте запазили данните си изключете компютъра и потърсите помощ от специалистите на DataRecovery.BG
  • Избягвайте програми за активно възстановяване на данни. Някои програми като вградените в Windows – chkdsk и sfc се опитват да “ремонтират” повредените файлове или дялове като записват по носителя. Това може да има неприятни последици особено когато се касае за сериозни проблеми свързани с файловата структура. Ако все пак тази програма се е пуснала не я прекъсвайте, а изчакайте тя да завърши работата си. В противен случай може да възникнат още по сериозни проблеми.
  • Бъдете придирчиви при избора на компания за възстановяване на данни. Ако поради някаква причина не сте доволни от услугите на друга компания за възстановяване на данни, можете да опитате отново при нас. Достатъчно е повреденото устройство да е запазено в първоначалния си вид, това ще увеличи шансовете за възстановяване.
  • Внимателно прочетете нашите предупреждения. В темата “Какво НЕ трябва да правим когато сме загубили важни данни” ще намерите най-често срещаните грешки допускани от хората при загуба на информация. Ако избегнете тези грешки, шансовете за успешно възстановяване на данни ще се увеличат многократно.

DataRecovery.BG

Comments are closed.

  • Възстановяване на данни