Твърдите дискове без преувеличение могат да се нарекат най-популярните и масови носители на информация в света. В момента в употреба са огромен брой модели, марки и капацитети дискови устройства. Те се използват като компоненти в различни електронни оборудвания (настолни компютри, видеокамери, мобилни телефони, игрални конзоли и други) или като независими устройства под формата на външни твърди дискове.

Независимо от тяхното приложение всички дискове са обединени от обща принципна конструкция: magnetic platters (плочи), magnetic heads (четящи елементи/глави), motor (двигател) и electronics (електроника/PCB)., и като следствие от това имат и подобни типове неизправности.

DataRecovery.BG предлага пълна гама от услуги за възстановяване на данни от всички видове HDD – 1″,1.8″,2.5″, 3.5″  (PATA (IDE, EIDE), SATA (μSATA, mSATA,M.2, NVMe), USB, SSD, SCSI, SAS, Fibre Channel, PCmcia), марки(Seagate, Western Digital, Samsung, Hitachi, Toshiba, Fujitsu, Maxtor, IBM, Quantum), модели и капацитети твърди дискове, файлови системи (EXfat, FAT(12,16,32), NTFS, ext2/3/4 , reiserfs, UFS, HFS /+, JFS и др.), операционни системи (DOS, Windows, Linux, Unix, Macintosh, Novell и д.р). Лабораторията ни е оборудвана с най-съвременна апаратура, а нашите техници са високо квалифицирани и способни да ви помогнат със запазването на важни данни от повредени твърди дискове на всички марки. Постоянните технологични подобрения, както и натрупаният опит в областта на възстановяване на данни ни позволява да възстановим данните ви, дори ако повечето от другите “професионалисти” са класифицирали вашия случай като не подлежащ на възстановяване.